U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Inhoud

Kosten

 

Per dag wordt het aantal uren zoals in de overeenkomst is opgenomen voor het kind gereserveerd.

Als je meer uren opvang nodig hebt kunnen die in overleg worden afgenomen en worden die, steeds per half uur naar boven gefactureerd.

De gereserveerde uren worden altijd volledig gefactureerd, het plekje is vrijgehouden voor het kind en kan niet zomaar worden gevuld met een ander. Een uitzondering geldt voor ouders die in het onderwijs werken of onderwijs volgen en die alle schoolvakanties hun kind thuishouden. In dat geval geldt een 50% regeling. Als er structureel meer uren worden afgenomen, zullen we de standaarduren in de overeenkomst aanpassen.

Op erkende feestdagen is de opvang gesloten, de kinderopvangtoeslag loopt door, deze dagen worden dan ook gefactureerd volgens overeenkomst. 

Als de opvang moet sluiten i.v.m. corona-maatregelen dan loopt de kinderopvangtoeslag ook door en wordt met een maximum van 4 weken gewoon gefactureerd.

Als de opvang gesloten is om  een andere reden dan de corona-maatregelen of erkende feestdagen, dan worden de gereserveerde uren uiteraard niet gefactureerd. 

Het uurtarief voor de dagopvang is €6,20. Luiers, doekjes, billenzalf, lunch, fruit en andere tussendoortjes worden door mij verzorgd. Baby- en dieetvoeding geef je zelf mee, net als een setje reservekleren, regenlaarzen en eventueel een speentje of knuffeltje.

Naast mijn uurtarief betaal je ook een bedrag aan Het Liefbeestje of Solo Bambini, de gastouderbureaus met wie ik samenwerk. Zij zijn verantwoordelijk voor het versturen en incasseren van de facturen, maar ook verzorgen zij de kwaliteitscontroles. Hierdoor is mijn gastouderopvang geregistreerd in het landelijk register kinderopvang en kan je in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

 

Tarieven gastouderbureau's

Ik werk samen met 2 gastouderbureau's, ze zijn allebei heel deskundig en prettig om mee samen te werken. Ik heb geen voorkeur, je kunt zelf kiezen via welk bureau je bemiddeld wilt worden. 

Bij gastouderbureau Het Liefbeestje betaal je €39,95 per maand voor een kind, heb je meer kinderen dan betaal je in totaal €59,95. Gebruik je minder dan 40 uren opvang per maand, dan kan er gekozen worden voor het uurtarief van €1,00 per kind.

 

Bij gastouderbureau Solo Bambini kan je ook kiezen voor een uurtarief óf een maandtarief.

Het maandtarief geldt voor kinderen van 0-4 jaar en is aantrekkelijk als je minstens 47 uren per maand opvang nodig hebt. Het maandtarief wordt ongeacht het aantal opvanguren in rekening gebracht:

1e kind:  49,44

2e kind :  28,46

3e kind:  14,20

In alle andere gevallen geldt het uurtarief:

1e kind: 1,04

2e kind: 0,86

3e kind: 0,66

Het 1e kind is het kind met de meeste opvanguren; bij gelijke opvanguren zien zij het jongste kind als 1e kind.

 

 

 

Inhoud